Banda Jove

L'any 2004 va començar complint-se un projecte que l'Ateneu Musical i Cultural d'Albalat de la Ribera tenia des de feia molts anys, la creació de la Banda Jove. L'agrupació va nàixer amb un doble objectiu: ser banda juvenil en si mateix i millorar la formació dels músics més joves de la banda gran, i com reforç de l'assignatura de l'escola de música del conjunt instrumental. Des d'aleshores la banda jove ha segut una agrupació de músics més, amb els mateixos objectius i funcions que qualsevol banda, i formada per gent jove. Ser membre de la banda jove ha suposat estar en contacte amb les partitures i amb el timbre del so de les bandes, fet que facilita la integració i adaptació del educands quan entren a formar part de la banda gran.


La banda jove va començar sota la batuta del director en aquell moment de la banda gran, Josep Escandell. Posteriorment va ser dirigida per Salvador Astruells i des de l'any 2007 està al càrrec d'Eliseu Dasí. Actualment l'agrupació està formada per uns 45-50 educands, a partir dels 10 anys d'edat. Esta agrupació ha realitzat nombroses actuacions, entre les que destaquen concerts, desfilades a les festes majors, audicions pedagògiques a col·legis, trobades de bandes de música, intercanvis amb altres bandes juvenils, i cal destacar les actuacions en Setembre de l'any 2013 participà en el Certamen de Bandes Joves de Beniarrés obtenint el segon premi, i el concert que oferiren al auditori Kursaal de Donostia l'1 de Juliol de 2014.


Cal dir que la banda Jove s'ha convertit en una part molt importatnt de l'actual escola de música, és un grup on conviuen i interactuen alumnes de diferents edats i ha esdevingut una eina fonamental en la formació i la motivació dels nostres alumnes. Tot el palmarés d'ambdós bandes, així com les seues actuacions, activitats i concerts a la nostra vila, fan de la nostra Societat Musical i Cultural una entitat altament respectada i valorada al nostre poble, un lloc on els seus membres es senten orgullosos de pertànyer i un espai on els pares confien plenament per a  completar la formació musical, cultural i de valors cívics dels seus fills.